FİZİTEK Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

FİBROMİYALJİ TEDAVİSİ


  • Fibromiyalji, geceleri yeterince uyumanıza rağmen sabah kalktığınızda kendinizi hiç uyumamış gibi hissettiren yumuşak doku romatizmasıdır. Genellikle yaşam tarzının değiştirilmesi ile tedavi edilebilen Fibromiyalji, stres devreye girdiği an yeniden tekrarlayabiliyor.

    Fibromiyalji Nedir? (Fibromiyalji Sendromu, Fibromiyalji Noktaları)

    Fibromiyalji sendromu, uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu ile kendini belli eden kronik yumuşak doku romatizmal ağrı sendromudur. Özellikle vücudun belli noktalarından aşırı hassasiyet ile kendini belli eder. Toplumun yüzde 3’ünde görülen fibromiyalji sendromu hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Romatizmal hastalıklar içerisinde en sık karşılaşılan ikinci hastalık olan Fibromiyalji kadınlarda erkeklere göre üç kat daha sık görülmektedir. Yapılan araştırmalar, ülkemizde yaklaşık 1,3 milyon fibromiyalji hastası olduğunu göstermektedir. Fibromiyalji belirtilerinin farklı hastalıklarla karşılaştırılma olasılığı ise çok yüksektir. Doğru teşhis konulamadığında fibromiyalji şikayetleri azalsa da bir süre sonra yeniden başlama riski çok fazladır. Fibromiyalji tedavi edilmediğinde yaşam kalitesinde düşüş ve işgücü kaybına neden olur.

    Fibromiyalji Belirtileri

    Fibromiyalji belirtileri çok keskin olmamakla birlikte en önemli belirtisi vücudun belli yerlerinde görülen hassasiyettir. Bunu yanı sıra fibromiyalji özellikle ağrı ve sabahları zor uyanma ile kendini belli eder. Nefes almada zorlanma ve kulak çınlaması da en büyük fibromiyalji belirtilerindendir.

    Fibromiyalji sendromu olan kişilerin özel bir karakteri vardır. Kendilerinden beklentileri çok yüksektir, mükemmeliyetçidir, çok titizdir ve duygu durumları çok çabuk değişir. Bu kişilerin stresli zamanlarında ağrılarının artma ihtimali çok yüksektir. Özellikle bel ve boyun ağrıları, kronik yorgunluk sendromu, depresyon, hipotiroidi ve uyku bozuklukları ile karşılaştırılan fibromiyaljinin belirtileri şöyle sıralanabilir;

    • Herhangi bir ağrıyı normalden daha fazla algılamak.
    • Ağrı yapmayan uyarıcıları da ağrı gibi hissetmek.
    • El ve ayaklarda karıncalanma hissi ve uyuşma
    • Çarpıntı
    • Egzersize karşı dirençsizlik
    • Kabızlık, ishal ve gaz şikayetleri
    • Depresyon hali
    • Hafıza problemleri
    • Gün boyunca yorgunluk hissi
    • Dinlenemeden uyanmış olma hissi
    • Uyku kalitesinde azalma
    • Noniseptif uyarılar nedeniyle, ağrının azaltılması ile hissedilen genel hassasiyet
    • Konsantrasyon bozukluğu, yeni şeyler öğrenme zorluğu
    • Kişiye göre değişen ödem hassasiyeti
    • Hastaların % 30-50’si eklem hipermobilitesine sahiptir.
    • Vücudun üst kısmı ile sınırlı olan kızarma eğilimi
    • Vücudun belli noktalarından aşırı hassasiyet de bu hastalığın en belirgin özelliği sayılır.

ÖNE ÇIKAN HİZMETLERİMİZ


NÖROLOJİK REHABİLİTASYON

Nörolojik Rehabilitasyon; yatak seviyesinden yürüme aşamasına kadar bütün aşamaların fizyoterapist eşliğinde uygulandığı felç, hareket, denge ve duyu bozukluklarının tedavisidir.


ORTOPEDİK REHABİLİTASYON

Ortopedik rehabilitasyon, özelleşmiş bir alt birim olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon kapsamında yer alan uygulamalar bütünüdür.


MANUEL TERAPİ

Manuel terapi ya da tedavi, kas ve iskelet sistemini ilgilendiren tüm rahatsızlıklarda uygulanabilen ve tamamiyle kanıta dayalı tıp bilgileri ile yapılan tedavi şeklidir.



PEDİATRİK REHABİLİTASYON

Pediatrik Rehabilitasyon; çocuklarda bazen doğuştan bazen ise sonradan ortaya çıkan kas veya iskelet bozuklukları ve nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan fizyoterapi teknikleridir.



FELÇ REHABİLİTASYONU

Felç, duyu kaybıyla birlikte görülebilen, kas işlevinde bir kayıp içeren bir durumdur ve aynı zamanda duyu kaybı olarak da adlandırılır.



SEREBRAL PALSİ

Özellikle Serebral Palsi hastalığı olan bebek ve yeni yürümeye başlayan çocukta veya cerrahi müdahale öncesi ve sonrasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon büyük önem taşımaktadır.




Bizimle İletişime Geçin

Merkezimizi ziyaret edin veya istediğiniz zaman bize bir e-posta gönderin. Tüm soru ve önerilerinize açığız.

ADRES

Bülbülderesi Cad. No:46/A
Küçükesat – Çankaya / ANKARA


TELEFON

+90 312 417 21 11




FİZİTEK, YANINIZDA





ZENGİNLİĞİNİZ SAĞLIĞINIZDIR




FİZİTEK

FİZİTEK Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, güler yüzlü ve deneyimli kadrosu ve modern fizik tedavi cihazlarıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

[email protected]


İLETİŞİM

Bülbülderesi Cad. No:46/A
Küçükesat – Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 417 21 11
Fax: +90 312 425 69 00

[email protected]




FilmexMedya tarafından yapılmıştır. Tüm hakları saklıdır. 2023



FilmexMedya tarafından yapılmıştır. Tüm hakları saklıdır. 2023


×