Serebral Palsi Tedavisi

Serebral Palsi Nedir? Serebral palsi çocukluk çağında en fazla görülen fiziksel engellilik durumudur.

Serebral Palsi Tedavisi

October 13, 2023 by tdirefmy
img-gallery-19.jpg?fit=1200%2C800&ssl=1

Serebral Palsi Nedir? Serebral palsi çocukluk çağında en fazla görülen fiziksel engellilik durumudur.

Serebral palsi doğum öncesinde, doğumda, doğum sırasında ya da doğum çağında ve sonrasında beynin herhangi bir nedenle hasar görmesinden kaynaklanmaktadır.

Beynin hasar görmesi sonucunda bir bozukluk meydana gelmektedir. Bu bozukluk ilerleyici olmayan, aktivite limitasyonuna neden olan postür ve hareket gelişimindeki kalıcı bozukluktur. Motor bozuklukları ise genellikle duyu, algılama, bilme, iletişim ve davranış bozuklukları, epilepsi ve sekonder kas-iskelet problemleri ile birlikte ortaya çıkmaktadır. Beynin erken gelişim dönemi ilk 18 ay olmakla birlikte 6 yaşa kadar meydana gelen ve ilerleyici olmayan beyin lezyonlarının tümü Serebral Palsi olarak tanımlanabilir.

Serebral Palsi Sınıflandırması

  • Hemiplejik
  • Diplejik
  • Quadriplejik
  • Monoplejik
  • Triplejik
  • Atetoit
  • Distonik
  • Ataksik

Serebral Palside Tedavi Nasıl Yapılır?

Serebral Palsili çocuklar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezimizde fizyoterapistler tarafından değerlendirilmekte ve tedavi hedefleri konulmaktadır. SP’li çocuklarda görülen bozukluklar değişken işlevler içerdiğinden, çocuklar kapsamlı rehabilitasyon tedavisine ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, bu yöntem fizik tedavide en yaygın ve en önemli yöntemdir.

Serebral palsili çocukların rehabilitasyonunu optimize etmek, terapileri izlemek ve ayarlamak için motor fonksiyonun değerlendirilmesi esastır. Planlanan tedaviler SP’li çocuğu mümkün olan en bağımsız düzeye doğru yönlendirmeyi amaçlar.

Tedavi yaklaşımları başlıca iki temel prensip üzerine kurulur. Bunlar, hareket kalitesinin normale döndürülme prensibi ve fonksiyonel faaliyetlerin arttırılma prensibidir.



FİZİTEK, YANINIZDA





ZENGİNLİĞİNİZ SAĞLIĞINIZDIR




FİZİTEK

FİZİTEK Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, güler yüzlü ve deneyimli kadrosu ve modern fizik tedavi cihazlarıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

[email protected]


İLETİŞİM

Bülbülderesi Cad. No:46/A
Küçükesat – Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 417 21 11
Fax: +90 312 425 69 00

[email protected]




FilmexMedya tarafından yapılmıştır. Tüm hakları saklıdır. 2023



FilmexMedya tarafından yapılmıştır. Tüm hakları saklıdır. 2023


×